Tot God bekeerd

In het noorden van Moldaviƫ, in het dorp Baraboi, steunt stichting Caritate de bouw van een kerk en ontmoetingscentrum. Tijdens een van onze bezoeken kwamen we thuis bij de dominee van deze gemeente. Hij was vroeger een alcoholist die je 's ochtends vroeg al dronken aan de kant van de weg kon vinden. Van zijn vrouw en schoonzus hoorde hij van een liefdevolle God, een God die hem vrij kon maken van zijn verslavingen en slopende leven. Op een avond was hij weer behoorlijk dronken. Totdat God ingreep. Die avond heeft hij zijn laatste sigaret gerookt, de laatste shot wodka gedronken, en daarna was het over en heeft hij zich door genade over moeten geven aan de Heere. Sinds die ene avond is hij vrij van de alcohol en van het roken en is hij al 15 jaar dominee in Baraboi.

Nieuwe auto

Toen wij van stichting Caritate zagen hoe deze man leeft, simpel en primitief, kwam er op ons hart om iets voor deze man te betekenen. Ze hebben twee koeien, wat geitjes, konijnen en gevogelte en dat voorziet hen in hun levensonderhoud. Een kleine Russische auto stond voor de deur en de dominee liet hem met trots zien. Helaas gaat er met grote regelmaat iets kapot aan zijn auto. Daarom hebben we met vrienden van stichting Caritate een actie opgezet en een Nederlandse auto aan hem geschonken. De vrouw van de dominee heeft een zeer zwakke gezondheid en heeft hartproblemen, daarom komt deze auto erg goed van pas voor ze: zowel voor de ziekenhuis bezoeken als voor het brengen naar de kerk, wanneer ze hier te zwak voor is. De dominee bleek al een hele tijd hiervoor te bidden en dit is een bijzondere gebedsverhoring voor hem en zijn vrouw. Ze zijn enorm dankbaar!
Ondertussen is het alweer anderhalf jaar verder sinds we de auto, een Opel Corsa, aan de dominee hebben geschonken. Twee leden van stichting Caritate zijn de auto persoonlijk gaan brengen. Toen de auto werkelijk voor het huis van de dominee stond en hij de sleutels overhandigd kreeg, kwamen de tranen. Ze konden niet geloven dat het werkelijk waar was, een auto speciaal uit Nederland voor hen! De blijdschap is niet te omschrijven, ook nu nog is de auto een reden voor blijdschap. Hun dochter met haar gezin woont in een stadje verderop en die kunnen ze nu regelmatig bezoeken. Ook wordt de auto regelmatig gebruikt om met gemeenteleden naar gebedsdiensten in andere dorpen te gaan. Bij de oude russische auto ging er door de slechte wegen regelmatig iets kapot, maar de Opel Corsa kan een stuk beter tegen al de hobbels in de wegen. De dominee en zijn vrouw laten weten dat ze enorm blij en dankbaar zijn voor de auto, het is een grote zegen in hun leven. Ze danken de Heere God hiervoor en willen de betrokken sponsors Gods zegen toewensen.

Volg ons

Blijf op de hoogte