Nieuws uit Moldavië

Auto dominee

In het noorden van Moldavië, in het dorp Baraboi, steunt stichting Caritate de bouw van een kerk en ontmoetingscentrum. Tijdens een van onze bezoeken kwamen we thuis bij de dominee van deze gemeente. Hij was vroeger een alcoholist die je 's ochtends vroeg al dronken aan de kant van de weg kon vinden. Van zijn vrouw en schoonzus hoorde hij van een liefdevolle God, een God die hem vrij kon maken van zijn verslavingen en slopende leven. Op een avond was hij weer behoorlijk dronken. Totdat God ingreep. Die avond heeft hij zijn laatste sigaret gerookt, de laatste shot wodka gedronken, en daarna was het over en heeft hij zich door genade over moeten geven aan de Heere. Sinds die ene avond is hij vrij van de alcohol en van het roken en is hij al 15 jaar dominee in Baraboi.

Huis Marina en Gheorghe

Twee jaar geleden schreven we deze oproep:
Deze jonge familie heeft een huis nodig!
Hoog in het noorden van Moldavië, Oost-Europa, woont dit gezinnetje: Gheorghe, Marina en hun drie kinderen. George is hulp predikant in de plaatselijke christengemeente en ze zijn regelmatig actief betrokken bij de evangelisatie activiteiten in het dorp.
In 2013 kreeg dit jonge gezin de mogelijkheid om in het huis van een tante te gaan wonen. Een huis met twee kamers, een klein keukentje, zonder stromend water en internet. Dit huis komt deze lente 2019 te koop te staan voor €3000, maar vanwege de slechte staat van het huis is overkopen geen optie. Dit gezin heeft zo spoedig mogelijk een ander huis nodig om niet op straat te komen te staan zodra het huis wordt verkocht.

Volg ons

Blijf op de hoogte