Kerk Baraboi

In de afgelopen jaren is er met toewijding gewerkt aan de renovatie van het kerkgebouw in Baraboi, met als doel het geschikt te maken voor diverse projecten en kerkelijke diensten. We kijken ernaar uit om het gebouw dit jaar (2024) officieel te openen en te beginnen met de uitvoering van de geplande projecten.

Iets meer over het gebouw zelf:
Het kerkgebouw beschikt over een ruime kerkzaal waar drie keer per week diensten worden gehouden, maar tevens geschikt is voor activiteiten met grotere groepen. Aan de achterkant van het gebouw bevindt zich een royale keuken, en er zijn toiletten aanwezig. Daarnaast is er een speciale creatieve ruimte waar kinderen kunnen knutselen. Verder zijn er kamers beschikbaar die in noodsituaties minstens tien mensen kunnen huisvesten. Deze kamers bleken bijzonder waardevol tijdens de vluchtelingenstroom uit Oekraïne in 2022.

Projecten

Algemeen

Op de dagen dat het ontmoetingscentrum geopend is, is het de bedoeling dat er altijd thee, koffie en koekjes beschikbaar zijn. Het centrum staat open als een gastvrije plek waar iedereen kan binnenlopen voor een informeel praatje of een diepgaand gesprek.

Hulpkeuken
In de keuken van het ontmoetingscentrum zullen maaltijden worden bereid voor mensen die het minder breed hebben. Voor mensen met een beperking en ouderen die moeilijk ter been zijn, wordt het eten thuis bezorgd. Als het project wordt uitgebreid, zal het tevens dienen als een toevluchtsoord voor kinderen in ongunstige thuissituaties. Deze kinderen kunnen dagelijks na schooltijd naar het ontmoetingscentrum komen om een gezonde warme maaltijd te nuttigen. Dit wordt gecombineerd met huiswerkbegeleiding en educatieve vrijetijdsactiviteiten, zoals knutselen en muzieklessen.

Engelse taalles
Met als doel de kansen voor de inwoners van het dorp te vergroten, plannen we gratis Engelse taallessen aan te bieden. Er is al interesse getoond, en we hebben meerdere Engelssprekende vrijwilligers en voldoende leermaterialen ter beschikking. Bovendien kan dit initiatief goed worden gecombineerd met andere lopende projecten. Zo hopen we bij te dragen aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van de dorpsbewoners, en hun vooruitzichten voor de toekomst te verbeteren.

Hulppakketten
Het is ons streven om de allerarmsten te ondersteunen door het uitdelen van voedselpakketten. Op deze manier willen we hen helpen de moeilijke maanden te overbruggen, vooral wanneer de oogst nog niet binnen is en de marktprijzen onbetaalbaar zijn. De voedselpakketten zullen bestaan uit essentiële basisproducten zoals olie, meel en suiker. Bij speciale gelegenheden, zoals feestdagen, willen we deze mensen ook extra producten aanbieden die ze normaal gesproken niet kunnen veroorloven, zoals koekjes en worst.

Daarnaast willen we kleding uitdelen en tijdens de wintermaanden hout en kolen verstrekken. In deze regio kunnen de winters extreem koud zijn, met temperaturen tot wel -30 graden Celsius. Vooral ouderen ervaren problemen, omdat zij het brandhout niet kunnen betalen met hun bescheiden pensioen, met alle nare gevolgen van dien. We streven ernaar om dit te voorkomen door hout en kolen te verstrekken aan deze kwetsbare groep.

Om deze belangrijke projecten te kunnen realiseren, hebben we uw hulp hard nodig! Samen kunnen we een verschil maken in het leven van deze mensen.

Volg ons

Blijf op de hoogte