Kerk Baraboi

De afgelopen jaren is er hard gewerkt om het kerkgebouw in Baraboi klaar te maken voor de projecten en kerkdiensten. Hopelijk kunnen we dit jaar (2023) het gebouw officieel openen en kunnen we beginnen om de projecten op te zetten.

Iets meer over het gebouw zelf:
Er is een grote kerkzaal waar drie keer per week diensten worden gehouden, maar de zaal is ook beschikbaar voor activiteiten met grotere groepen. Er is een ruime keuken aan de achterkant van het gebouw, er zijn toiletten aanwezig, een creatieve ruimte om te knutselen met de kinderen. Ook zijn er kamers die de mogelijkheid bieden om in nood minstens tien mensen op te kunnen vangen. Dit kwam goed van pas tijdens de vluchtelingenstroom uit Oekraïne in 2022.

Projecten

Algemeen

Het is de bedoeling dat op de dagen dat het ontmoetingscentrum open is, er altijd thee, koffie en een koekje aanwezig is. Het wordt een ontmoetingsplaats, dus iedereen kan binnenlopen voor een praatje of een goed gesprek.

Hulpkeuken
In de keuken zullen er maaltijden worden gekookt voor de armen. Bij mensen met een beperking en ouderen die slecht ter been zijn, zal het eten thuisgebracht worden. Als het project uitgebreid wordt, zal het een opvangplaats worden voor kinderen die thuis geen fijne situatie hebben. Zij kunnen dan dagelijks na schooltijd naar het ontmoetingscentrum komen om daar een gezonde warme maaltijd te krijgen. Dit wordt dan gecombineerd met huiswerkbegeleiding en leerzame vrijetijds besteding voor de kinderen zoals knutselen en muziekles.

Engelse taalles
Om de mensen uit het dorp te helpen om hun kansen voor de toekomst te verbeteren, willen we gratis Engelse taalles gaan aanbieden. Hier is interesse voor, we hebben meerdere Engelssprekende vrijwilligers en de leermaterialen zijn aanwezig. Ook is het goed te combineren met andere projecten.

Hulppakketten
Voor de allerarmsten zullen voedselpakketten worden uitgedeeld. Zo willen we ze helpen om de dure maanden door te komen, als er nog niet geoogst kan worden en de producten op de markt onbetaalbaar voor hen zijn. Een voedselpakket zal bestaan uit basisproducten zoals olie, meel en suiker, maar we vinden het ook fijn om bijvoorbeeld met feestdagen deze mensen producten te geven die ze gewoonlijk zelf niet zouden kunnen kopen, zoals koekjes en worst. 
Ook willen we kleding uitdelen en in de wintermaanden hout en kolen brengen. Dit is een grote zorg elke winter opnieuw, de winters kunnen hier oplopen tot -30 graden Celsius. Zeker ook bij ouderen is dit een groot probleem, zij kunnen het brandhout niet betalen van hun kleine pensioen en kopen daardoor veel te weinig. De gevolgen daarvan zijn vreselijk. We willen dit voorkomen door hout en kolen uit te delen bij deze mensen.

We hebben uw hulp nodig om deze projecten op te kunnen zetten!

Volg ons

Blijf op de hoogte